Maserati


Maserati S.p.A.


Fondată 1 December 1914 Bologna
Sediu Modena, Italia
Oameni cheie Sergio Marchionne (Chairman)
Harald J. Wester (CEO)
Industrie Automotive
Venit 448 million (2009)
Angajaţi 723 (2009)
Slogan Excellence Through Passion
Website Maserati.com
 Maserati este un constructor de maşini de lux italian, care a fost fondat pe 1 decembrie 1914 în Bologna. Sediul companiei este acum în Modena, iar emblema ei este un trident. Este deţinut de gigantul italian Fiat S.p.A. din 1993. În interiorul Grupului Fiat, Maserati a fost la început asociat cu Ferrari S.p.A., dar mai recent a devenit parte a grupului de maşini sport Alfa Romeo.

 Fraţii Maserati, Alfieri, Bindo, Carlo, Ettore şi Ernesto au fost toţi implicaţi în construcţia de automobile în secolul XX. Alfieri, Bindo şi Ernesto au construit maşini de Grand Prix de 2 litri pentru Diatto. În 1926, Diatto a suspendat producţia de maşini de curse, acest lucru ducând la creare primului Maserati şi crearea companiei Maserati. Unul dintre primele Maserati conduse de Alfieri, a câştigat Targa Florio din 1926. Maserati a început să producă maşini cu 4, 6, 8, 16 cilindri. Mario, un artist, este considerat cel care ar fi conceput emblema trident, având ca inspiraţie Fontana del Nettuno, Bologna.


 Alfieri Maserati a murit în 1932, dar alţi trei fraţi, Bindo, Ernesto şi Ettore, au ţinut firma în viaţă, construit maşini care au câştigat curse.
 Totusi, in 1939, Maserati fost preluatã de familia Orsi, sub conducerea lui Alberto Massimino. Au urmat alte succese ale raliurilor, Grand Prix Nisa, dar in aceeasi perioadã a fost creat si primul automobil pentru carosabil, un A6 Sport care a fost transformat intr-un coupé.

 Maserati A6GM



Maserati Tipo 4CS


 
Alfieri Maserati 


 In 1957, la Grand Prix Argentina, Maserati a câstigat toate cele trei locuri ale podiumului, iar pânã la sfârsitul sezonului câstigase titlul mondial cu un 250F. 

Maserati 250F

 
Dar marea surprizã a fost când, la sfârsitul anului, Maserati a anuntat cã nu mai participã la curse, desi continuã sã proiecteze masini de curse. Si, intr-adevãr, a proiectat câteva opere de artã ale domeniului, de exemplu Tipo 60,300S sau „Birdcage“ ’61.

Maserati Tipo 60


 
Maserati 300 S


Maserati Birdcage '61-'63



Juan Manuel Fangio

 

  Maserati a continuat cu producerea masinilor, in ciuda regimului impus de criza petrolului, si a creat unsprezece modele dintre cele mai importante ale istoriei masinilor de calitate ale Italiei. Ideea diferitã de la care a pornit a fost cã o masinã de performantã nu trebuie sã fie spartanã, zgomotoasã si dificil de condus. Ideea a dus la conceptul Grand Tourer, al cãrui fondator este coupé-ul 3500GT Touring.

Maserati 5000GT Touring




Maserati 3500GT Touring


 Anii ’60 si ’70 au fost destul de tulburi, deoarece Maserati a fost vândut Citroenului, care s-a retras la scurt timp. Dar situatia s-a redresat in momentul in care a intervenit Alejandro De Tomaso, care a creat un coupé Kyalami si Quatroporte III, ce au adus Maserati-ul inapoi pe piatã.

Maserati Kyalami




Alejandro De Tomaso

 Anii ’90 a continuat cu lansãri ce au avut mare impact asupra publicului. Un alt eveniment notabil a fost preluarea de cãtre Fiat Auto, din 1993.

 In zile noastre... Prestigiu, elegantã si lux. Maserati rãmâne una dintre cele mai nobile mãrci din lumea auto, un spirit sportiv si exclusivul stil italian! Motoarele capabile de performante uluitoare asigurã rafinamentul si emotia.


Maserati Kubang design Giorgetto Giugiaro


Maserati vrea un SUV in gama sa din 2012. Modelul va avea la baza conceptul Kubang si asteptarile sunt ca masina sa coste in jur de 100.000 de euro.

Italienii spun ca partea tehnica este produsa la Modena si ne ofera un singur detaliu, transmisia va fi automata cu 8 trepte.
Italienii de la alVolante.it au anuntat ca Maserati a inregistrat numele si logoul Cinqueporte, ceea ce ne face sa credem ca asa se va numi versiunea de productie a conceptului Maserati Kubang prezentat la Salonul Auto din Frankfurt 2011.


GRANDCABRIO FENDI



A8 GCS BERLINETTA BY TOURING SUPERLEGGERA



BELLAGIO
BY TOURING SUPERLEGGERA



GRANDSPORT



GRANTURISMO



GS ZAGATO



MC12 CORSA



BIRDCAGE design PININFARINA



QUATTROPORTE design NOVITEC



SPYDER



TROFEO



 GranTurismo MC Stradale 2012



GranTurismo MC Stradale by NOVITEC  2012



ARHIVA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu