Lincoln



 Una din cele mai scumpe masini care se vinde in lume este Lincoln. Este printre singurele masini impreuna cu BMW, Mercedes care chiar revandute nu isi pierd foarte mult valoarea.
Astfel, un exemplar al limuzinei care noua costa in jur 80000 de euro il gasim printre anunturi masini second hand cu 50000 de euro. Suma de vanzare reprezinta cel mai mare pret al unei masini second hand data spre vanzare.


  Lincoln este o marca de masini de lux produse de Compania Ford Motor. Compania a fost fondata in 1907 de Henry M. Lela, unul din fondatorii Cadillac . Henry M. a parasit divizia Caddilac de General Motors in timpul Primului Razboi Mondial si a format compania Lincoln Motors care producea motoare pentru avioane Liberty. Dupa razboi fabricile companiei s-au reprofilat si pe fabricarea de masini.
  Compania se afla in serioase probleme financiare in timpul perioadei de tranzitiei si prin urmare a fost cumparata de compania Ford Motors in 1922, care pana in momentul de fata detine si produce masini sub marca Lincoln. Cumpararea marcii Lincoln a fost un triumf personal al lui Ford, care tocmai fusese obligata sa renunte la cea de-a doua companie pe care o detinea in favoarea unui gruP de investitori. Ironic, acea compania a fost denumita Cadillac.
  Lincoln s-a transformat foarte repede una dintre marcile americane de lux cu anunturi mari impreuna cu Cadillac. In 1927 Lincoln isi pune emblema un caine care a fost schimbata mai tarziu cu un diamant, care inca se foloseste.
  Ca modelul din 1936, Lincoln introduce Zephyr care reprezenta un ban in plus. Zephyr era sa devina o marca diferita , in loc de a fi doar un model al marcii. A fost introdus in 1936 dupa cel Al Doilea Razboi Mondial si a produs pana in 1942.

 Lincoln  Zephyr - 1936

  De la Zephyr din 1939, Edsel Ford a inceput sa-si puna tot efortul pentru a crea Lincoln Continental, ce eventual a devenit cel mai important model Lincoln. Totul a inceput cand Edsel Ford a vrut sa creeze o masina pentru a o conduce in timpul vacantelor lui in Florida. Edsel vroia o masini in stil european , cu o forma diferita de ceea ce compania tatalui sau producea. Continental incepuse sa fie popular si planurile pentru productia si vanzarea sa au fost acceptate. Modelul Continental Mark II a fost renasterea conceptului. Masina a fost produsa pentru separarea modelului Continental din aprilie 1955 pana in iunie 1956 inainte ca acesta sa revina la marca Lincoln.

 Lincoln Continental - 1948

Lincoln Continental - 1956
 

 CLASICE



MODELE ACTUALE SI CONCEPTE


 Lincoln Navigator





 Lincoln MKX



 Lincoln Continental





 Lincoln MKR





 Lincoln MKS





 Lincoln MKT



 Lincoln MKS - concept





 ARHIVA





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu